fbpx

Lessen

Happiness Center biedt verschillende lessen aan in Hilversum. Per les is er plaats voor maximaal 8-9 personen, om zo een ieder voldoende begeleiding te kunnen bieden.

Alle lessen worden gegeven volgens de principes van Critical Alignment. We maken gebruik van de CAY hulpmiddelen om spieren te ontspannen. We beoefenen bekende en minder bekende asana’s (oefeningen) om kracht op te bouwen.
Critical Alignment yoga kan je helpen je houding te verbeteren, wat een positieve invloed heeft op het voorkomen en behandelen van klachten.
Buiten de fysieke effecten van deze vorm van yoga, brengt yoga rust en ontspanning. Als je veel stress ervaart in je leven, is het heerlijk alles even los te kunnen laten.

 

Welke les is voor mij geschikt?

Er is een reguliere les, waarin de focus elke week ligt op een ander lichaamsdeel. Zo zijn we de ene keer bezig met de onderrug en alle spieren en gewrichten die hierbij betrokken zijn. De andere keer ligt de focus op de nek/schouderregio. Ook de middenrug wordt met regelmaat aangepakt.
Dat de focus in de les op een bepaald lichaamsdeel gericht is, betekent niet dat je andere spieren niet gebruikt en traint. Bij veel asana’s is je hele lichaam betrokken.

Heb je nek/schouder/bovenrugklachten? Heb je vaak hoofdpijn? Of ben je bekend met RSI/CANS klachten? Dan is de therapieles voor nek/schouders/bovenrug wellicht iets voor jou! Hierbij focussen we elke les op het bovenlichaam. Het onderlichaam wordt zeker niet vergeten en wordt ook ingezet tijdens de asana’s. We maken gebruik van de CAY-hulpmiddelen gericht op het bovenlichaam (het stripje en het middenrugrolletje).