fbpx

Mijn naam is Sanne Hokke. Ik ben werkzaam als yogadocent, mindfulness-trainer en fysiotherapeut.

Op mijn 17e startte ik met de studie fysiotherapie. Ik deed destijds intensief aan wielrennen  Mede hierdoor vond ik het menselijk lichaam fascinerend en wilde ik graag mensen helpen om hun lichaam beter te laten functioneren.
Sinds een kleine 9 jaar ben ik werkzaam in het ziekenhuis. Sindsdien besef ik hoe bijzonder een goed functionerend lichaam is. En hoe ingrijpend en heftig het is als dit niet zo is en je moet functioneren met beperkingen. Maar ook besef ik des te meer hoeveel invloed je hebt op je gezondheid. Door gezond te eten, stress te verminderen, meer te ontspannen, genoeg te bewegen en je mindset.

Een jaar of 8 geleden volgde ik mijn eerste yogales. Heerlijk vond ik het! Al die rust in mijn hoofd; ongelooflijk.
Tijdens die eerste les is mijn interesse voor yoga en meditatie begonnen. Ik volgde de 2-jarige yogaopleiding (Critical Alignment Yoga) bij Dirk-Jan Lust. Aansluitend volgde ik de power yoga opleiding van Tonnie Goes.
Ik besefte (en ervoer) voor het eerst in de praktijk hoe nauw het fysieke lichaam en de geest met elkaar verbonden zijn. Stress geeft fysieke klachten en fysieke klachten geven stress. Om in balans te komen, zul je deze vicieuze cirkel moeten doorbreken. Dit betekent natuurlijk niet dat al je fysieke/mentale problemen dan opgelost zijn, maar je kunt er wel invloed op uitoefenen.

Toen Critical Alignment yoga op mijn pad kwam, vond ik hierin een combinatie van fysieke en mentale balans. De yoga gaf mij rust in mijn hoofd. Rust waar ik al  mijn hele leven naar had gezocht. Heerlijk! Door het gebruik van de CAY hulpmiddelen voelde ik mij krachtiger en soepeler. Bij fysieke klachten helpt CAY je lichaam uit te lijnen, wat klachten voorkomt of een positieve invloed heeft op bestaande blessures.

Na de kennismaking met yoga kwam mindfulness op mijn pad. Wat een prachtige en welkome aanvulling!
Mindfulness heeft mij geholpen patronen te herkennen. Gedachtenspinsels waarin ik steeds verder verstrikt raakte, maar ook gedragspatronen, welke mij totaal uitputten. Als je patronen eenmaal herkent, kun je ermee aan de slag, om zo je eigen valkuilen te tackelen.
Ik heb de 1,5 jarig post-academische opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd bij het Radboud Centrum voor Mindfulness (cat. 1 trainer).

Omdat de yoga en mindfulness mij zoveel hebben gebracht, wil ik dit graag overdragen naar anderen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen om meer rust te vinden, om fysiek en mentaal in balans te komen en/of mensen op een actieve wijze te helpen met hun fysieke klachten.

Mocht je interesse hebben, mail mij gerust!